Aug 22, 2016

karikatur perpisahan Agensi audit negara







Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Jul 14, 2016

Karikatur bermotorsikal berkuasa besar

Karikatur saudara hairi bersama tunangnya. Lukisan eksklusif ni di datangkan bersama dengan prob motorsikal berkuasa besar idamannya.

Kepada yang masih mencari idea rekaan untuk majlis resepsi atau event boleh mencuba lukisan karikatur wajah anda dengan insan tersayang.

Hubungi kami untuk membincangkan idea dan impian anda kepada hasil kreativiti artis kami. Oh tak lupa juga ucapan selamat hari raya kepada semua pengikut blog mycartoonnizz..semoga anda semua dirahmati allah dunia dan akhirat.

Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Jul 12, 2016

Karikatur Hari raya


Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Jun 21, 2016

Latihan Melukis Potret Asas

 Assalamualaikum semua,

Berminat nak lukis muka orang atau bahasa seninya potret. Disini mycartoonnizz share beberapa tips yang boelh diamalkan iaitu:

  1. Pastikan anda mempunyai bahan rujukan yang sama media contoh nak lukis potret yang guna media pensel 2B kena rujuk lukisan yang guna media pensel 2B juga.
  2. Jangan putus asa jika lukisan pertama anda buruk atau tak menjadi. Ambil kertas yang baru dan melukis lagi.
  3. Jangan kutuk lukisan sendiri jika tak dapat 100% sama, ingat anda sedang belajar dan hasil terbaik anda bukan hari ini, mungkin 1 bulan lagi.
  4. Simpan lukisan yang terdahulu untuk rujukan kesilapan, elakan memadam lukisan yang salah dan melukis semula di atas kertas tersebut. Ambil kertas baru dan mula dari awal.
  5. Latihan ini memerlukan anda melukis dan berlatih pada bahan rujukan yang sama sekurang-kurangnya 5 kali. 


Potret lelaki kacak  :   Drawing Block    :   Pensel 2B dan 4B
Tempoh masa 30 minit


 Admin dah hampir 1 tahun tak melukis potret secara manual ni.. nampak keras dan tak dapat gaya yang dikehendaki, so moral of the story jangan malu jika lukisan anda tak menjadi yang penting semangat untuk belajar, Insha Allah anda boleh berjaya!

Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Jun 9, 2016

Karikatur Hari Raya

Nak sesuatu yang lain dari yang lain. Ok Mycartoonizz ada sediakan beberapa sample untuk anda fikirkan iaitu karikatur anda di hari raya. Dengan tema baju raya anda sudah tentulah. Lukisan ini anda boleh print dan laminate untuk diberikan kepada rakan-rakan di masa open house nanti, kan cara tuh... amacam berminat boleh pm admin segera sebelum kami bercuti panjang raya nanti...!









Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Famili Karikatur

Tempahan Karikatur Keluarga Puan Suhairizan dan En Zaaba dari Johor Bahru siap.

Berikut kronologi prosesnya.

Lakaran outline hitam putih untuk pengesahan sebelum proses warna dijalankan. 

 Proses warna flat untuk menentukan plot-plot warna setiap bahagian yang dilukis.

 Warna lukisan di render dengan tona dan pencahayaan yang sesuai dan menarik.

Kepada yang berminat nak buat begini, mudah sahaja hubungi mycartoonnizz untuk harga dan tema lukisan karikatur keluarga anda.





Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

May 28, 2016

Label untuk perniagaan



Bukan senang nak proceed design logo.. walaupun nampak simple.. job done dengan perubahan sekitar 20% dari idea asal. Syabas dan tahniah kepada Abiummi Zunnur Enterprise dari Pendang Kedah. Semoga perniagaan anda bertambah maju dengan label baru ini.

Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

May 18, 2016

Kompilasi Hari Guru 2016


 Comel kan, berminat boleh hubungi team mycartoonnizz. Harga kartun comel ni dari RM25.00 sahaja.

Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Apr 21, 2016

Kompilasi Karikatur Sempena Hari Guru

KARIKATUR HARI GURU..
Sambutan hari guru bakal tiba..boleh hadiahkan pada guru kesayangan anda dengan cara begini.
pm tepi atau whatsapp 0132377983
 
 








KARIKATUR HARI GURU..
Sambutan hari guru bakal tiba..boleh hadiahkan pada guru kesayangan anda dengan cara begini.
pm tepi atau whatsapp 0132377983


Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Logo design for IKS 2016

Job terbaru untuk reka bentuk logo jenama hijab muslimah.
bertemakan arabican keemasan.


shieha couture hijab brand


Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Apr 11, 2016

Famili Karikatur 2016 - Intan Johor Bahru


  Karikatur Keluarga 2016.
Tema : JDT pasukan bola sepak negeri Johor


Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Apr 4, 2016

Vespa lagi 2016

Lagi karikatur comel pengantin ceria menaiki motor vespa aka skuter.

Tetapi kali ini edisi khas kerana klien mahu dengan layout design untuk stiker door giftnya.

Tema : Purple pink

 Format vertical

 Format horizontal

Bentuk Bulat


 Origenal caricature






Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Mar 30, 2016

Norasyiqin Baharuddin - Kemaman Terengganu

Istimewa Mac 2016,

Karikatur edisi khas bakal pengantin ini mahukan kelainan untuk majlis mereka. Tempahan karikatur untuk di cetak pada t.shirt.

 

origenal artwork
 

design layout t.shirt


Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Mar 23, 2016

Super Kid Aru Biha Senawang

Bukan selalu dapat job adiwira,






 Lakaran kasar dengan sampel yang diberikan oleh klien kena reject tang cawat... mcam x sesuai.

 
Pembetulan dalam tempoh beberapa minit je. baru proceed warna
 Done. final drawing bertemakan adiwira super kid. Katanya nak buat maskot kedai. Mycartoonnizz doakan kejayaan tuan.



Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Selamat bersara Tuan

Assalamualaikum,

Ni job yang ke 8 untuk lukisan persaraan penjawat awam. Tahniah dan selamat maju jaya kepada beliau. Encik Tay Meng Seng.


Mycartoonnizz menjalankan urusan secara online digital artwork. Anda boleh berurusan untuk pertanyaan dan tempahan melalui aplikasi: :: WhatsApp [ 0132377983 ] :: Facebook [ nizzam77@gmail.com ] :: Email [ mycartoonnizz@gmail.com ]

Tempahan di Mycartoonnizz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...